Dagligdag

Dagligdag

På Skovbrynet sørger man som udgangspunkt selv for at møde op og komme hjem igen. Hvis man har brug for støtte til selv at kunne det, er vi i dialog om det. Derudover er der nogle, der af individueller årsager bliver kørt i busser til- og fra Skovbrynet af Å-Center Syd's personale.

Når man møder på Skovbrynet, bliver man modtaget med et "goddag" af både borgere og personale. Vi har en stor aktivitetstavle for hele ugen, hvor man løbende kan orientere sig om de planlagte aktiviteter.
Der er mulighed for at få en stille morgen med en snak i sofagruppen, hvis man ønsker det.
Kl. 08.45 synger vi morgensang, og man deltager, hvis man har lyst.

Dagens struktur

Der er fælles formiddagskaffe kl. 09.15 og det vil også være her, at vi taler om, hvilke aktiviteter der er i løbet af dagen, og hvem der ønsker at være med. Aktiviteterne er forskellige fra dag til dag, og kan fx være; male billeder, spille musik, køreture, cykelture, spil, og lignende. Hvis en borger har et forslag, forsøger vi at få det lagt ind. Der er også mulighed for, at vi laver noget spontant og griber de muligheder og idéer, der pludselig opstår.
Aktiviteterne afvikles indtil middag, og har man brug for en pause i dem, er der mulighed for det omkring kl. 11.00, hvorefter vi kan fortsætte aktiviteten.

På Skovbrynet spiser vi frokost kl. 12.00 mandag-torsdag. Om fredagen er det kl. 11.20.

Over middag er der mulighed for mere på egen hånd at fortsætte med formiddagens aktivitet. Derudover er der mulighed for, at man kan spille spil sammen, cykle ture eller gøre andet spontant, som lige falder os ind.

Lige så vigtigt som det er, at man kommer godt på arbejde er det, at man kommer godt hjem igen. 

Vi er i et fællesskab, og heri er det vigtigt for os, at fejre hinandens mærkedage. Vi fejrer fødselsdage og jubilæer og glædes i øvrigt over hinandens små successer. 
Vi vægter at den enkelte er tryg ved at være på Skovbrynet og trives i det tilbud vi har uanset handicap. 

Aktiviteter

På Skovbrynet udbyder vi mange forskellige aktiviteter i hverdagen. Vi arbejder med temaer et par dage i ugen. Flere onsdage har vi aktiviteter sammen med Me-Tri. Aktiviteterne der udbydes er meget forskellige.

Vi tilbyder også gå- og cykelture i "Naturens Rige", og vi kommer rundt i vores kommune og følger med i, hvad der sker. 

Vi har også en have, hvor vi bl.a. har bålplads og en dejlig stor terrasse. De sidste år har vi haft vindruer i vores drivhus, og tomater er blevet sået i foråret og passet og plejet rigtig godt i løbet af foråret. Dem har vi så nydt, når de er blevet modne hen over sensommeren.

Hverdagen byder også på; spil, wellness, historielæsning, køreture, fortælling af "gode historier" til vores hjemmeside og lignende.

Fredag er en gruppe afsted på "Grønt hold" sammen med andre borgere fra Me-Tri. Her kører vi ud i "det blå", spiser formiddagskaffe og går en tur derefter. Vi får oplevet naturen og årstiderne skifter og får lys, luft, vind og gode oplevelser sammen.